BEOGRADSKI TREND: MALOLJETNICE SE TAKMIČE U GOLOTINJI NA FEJSBUKU!

ŠERUJ / ?
Na društvenim mrežama u Srbiji, najpopularnije djevojčice, koje imaju samo 13 i 14 godina, za svoju popularnost bore se eksplicitnim slikama.

Najnoviji trend na društvenim mrežama, što nam potvrđuju direktori osnovnih škola i sociolozi, širi se poput epidemije – djevojčice šalju drugima svoje golišave slike i pozivaju na raskalašno ponašanje. Što više nagih i provokativnih fotografija imaju, to ih više ljudi prati na Fejsbuku. Pozivaju druge djevojčice da se upoznaju s njima, podijele sliku.

Jedna od najpopularnijih djevojčica, koja ima preko 5.000 prijatelja i 14 godina, sebe naziva „kurvobraniteljkom“, a ostavlja brojne provokativne fotografije i video-zapise. Ono što je alarmantno jeste da, pored maloljetnih dječaka, njihove fotografije komentarišu i punoljetni muškarci, koji ih pozivaju na se.s.
maloletnice-se-takmice-u-golotinji-na-fejsbuku
– Jedna od njih ide u našu školu i pokušali smo da upozorimo roditelje. Međutim, oni nas obično prekore riječima: „Šta vas briga šta moje djete radi van škole“. Mi smo dužni da svako devijantno ponašanje vezano za djete prijavimo. Jedan takav slučaj smo prijavili i Centru za socijalni rad, ali se ništa nije desilo. Ne znam više šta ta djeca treba da urade da bi roditelji odgovarali – kaže direktor jedne beogradske osnovne škole.

Ona putem Fejsbuka poziva sve zainteresovane da je upoznaju i druže se sa njom, a nedavno se na društvenim mrežama pojavila reklama koju je snimila ova 14-godišnjakinja, veoma oskudno odjevena.
( Kurir )