Donio je premijeru buket ruža pa ga je zgrabio za međunožje nastala masivna tuča

ŠERUJ / ?

UKRAJINSKI PARLAMENT Arseniju Jacenjuku je u jednom trenutku tijekom govora prišao zastupnik Oleh Barna s buketom crvenih ruža i potom ga zgrabio

Nakon što je član bloka ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka fizički nasrnuo na premijera Arsenija Jacenjuka i odgurao ga s podija, između članova vladajuće koalicije u petak je u ukrajinskom parlamentu izbila tučnjava.

Jacenjuku je u jednom trenutku tijekom govora prišao zastupnik Oleh Barna s buketom crvenih ruža i potom ga zgrabio i odvukao s govornice. Uskočili su članovi premijerove Narodne stranke i pali su udarci, a sveopćem guranju i šaketanju pridružili su se zastupnici iz Porošenkova bloka.

Jacenjuk je, kao Porošenko, jedan od glavnih igrača u prozapadnoj vladi, no potpora mu je tijekom godine dramatično pala. Ovaj je incident otkrio duboke podjele u proeuropskoj koaliciji te se sve više govori o mogućem padu vlade.

Jurij Lutsenko, iz redova Porošenkova bloka, kazao je da su za incident krivi “mentalno neuravnoteženi” ljudi, među kojima i Barna koji je proveo jedno vrijeme na prvoj crti bojišnice

(24sata.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *