OBIŠAO PLANETU PA NAPRAVIO LISTU NAJGORIH ZEMALJA Pogledajte koje države su sve na listi

Podijeli?

Goldberg je svoju Odiseju započeo u trećoj godini fakulteta, kada je jedan semestar proveo u Pragu. Tada je poželio da obiđe još neku zemlju i njegov pasoš uskoro je postao krcat pečatima.
 

Amerikanac je ubrzo po diplomiranju otputovao u Seul da predaje Engleski, a tokom 18 mjeseci obišao je 20 zemalja u Aziji.

Posao je napustio u januaru ove godine, i do tada je posjetio još 30 država, piše Independent.

Goldberg od prvog dana svoje velike avanture svoja iskustva dijeli na svom blogu The Hungry Partier, kao i Snapchatu and Instagramu, pod nadimkom @drewbinsky.

Ovo su njegova najgora iskustva:

 

Filipini: Najgora hrana

“Iako su Filipini jedna od mojih omiljenih zemalja, obroci su tamo vrlo skromni. Obično se sastoje od kuhane riže i malog parčeta ribe. Ja sam navikao na malo raznovrsniju ishranu.”

 

Brunej: Najgorinoćni život

“Većima islamskih zemalja vodi strogu politiku kada je riječ o konzumiranju alkohola, tako da je njihov noćni život gotovo nepostojeći. Kada sam u prijestolnicii Bandar Seri Begavan izašao u petak uvečer da se malo provedem, ulice su bile toliko prazne da sam mogao da čujem kako čioda pada sa daljine od 20 metara.”

 

Egipat: Najnekulturniji ljudi

“Nedavno sam otputovao u Kairo na 5 nedjelja i imao sam loše iskustvo gotovo sa svakom osobom koju sam tamo upoznao. Egipćani su vrlo agresivan narod – na ulicama sam za to vrijeme vidio tri velike tuče.”

 

Mjanmar: Najgori pristup Wi-fi mreži

“Apsolutno obožavam Mjanmar, ali ova zemlja zaostaje jedno 20 godina za svojim susjedima. Iako u velikim gradovima ima Wi-fi mreže, internet je spor poput dial-upa iz devedesetih godina. Ne vjerujem da će se ovo promijeniti u sljedećih 3 do 5 godina, ali turizam u Mjanmaru svakako cvjeta zbog zahvaljujući tome što zemlja ne traži vize građanima sa američkim ili britanskim pasošem.”

Kuala Lumpur: Najprecijenjenije mjesto

“Čuo sam mnogo dobrih stvari o Kuala Lumpuru na putovanjima po Aziji, ali kada sam stigao tamo, sve što sam vidio je vrlo dosadna verzija Bangkoka. Grad takođe nije baš najbezbjedniji – prolaznici su verbalno uznemiravali prijateljicu sa kojom sam putovao.”

London: Najskuplje mjesto

“Posjetio sam London prvi put u životu pre 2 mjeseca, i imao sam vrlo visoka očekivanja. Ali, da budem iskren, osim ribe i krompira (fish ‘n’ chips) ništa me nije oduševilo. Visoke cijene su me prilično odbile.”