Sa Anom Bekutom o svemu pomalo: Ne zavidim nikome ali žalim one koji od nje boluju!

ŠERUJ / ?

Jedna od najpopularnijih pjevačica narodne muzike Ana Bekuta, koja će 13. oktobra zapjevati na najvećem muzičkom događaju u regionu pod nazivom “Express i ja” otkrila je čime ju je Milutin Mrkonjić osvojio, da li postoje prijateljstva na estradi, ali i kako komentariše psovke u današnjim pjesmama.

Osjeti ljubomoru

Bekuta kaže da je njen novi album u finalnoj fazi, tako da se vrlo vjerovatno može desiti da jednu od novih pjesama predstavi baš sarajevskoj publici.

I dalje, priznaje, osjeti ljubomoru sujetnih kolega jer očito neko njen uspjeh ne može podnijeti.

– Laž bi bila kada bih rekla da toga nema, ali umijem da “iskuliram” takve talase i da pružim ruku. Na sreću, ne patim od zavisti i žalim one koji od nje boluju – otkriva Ana.

I dok jedni tvrde da na estradi ne mogu postojati prava prijateljstva, Bekuta sa ovom tvrdnjom, ipak, nije saglasna.

– Postoje prava prijateljstva na estradi, kao i na svim drugim poljima. Ima i lažnih, dabome. Družim se s ljudima iz različitih profesija, socijalnih i intelektualnih miljea, mladima, starijima, uspješnim i manje uspješnim, ali su im plemenitost, lojalnost i solidnost karaktera zajedničke osobine – kaže pjevačica i ističe da na domaćoj muzičkoj sceni postoje mnogi mladi pjevači koji zaslužuju poštovanje starijih kolega.

– Mnogo ih je i neću nikoga da izdvajam, da se ne ogriješim. Pogledajte samo koliko ih je lijepih, darovitih, harizmatičnih, posebnih.

Sve češća pojava na muzičkoj sceni jeste da domaći pjevači, po uzoru na planetarno popularne kolege, opsuju u svojim pjesmama koje su hit među omladinom. Budući da su Anini stihovi znatno drugačiji, zanimalo nas je kako ona komentariše ovaj fenomen.

– Omladina je uvijek pametnija od onih koji pokušavaju da joj podvale rog za svijeću. I ova generacija prepoznaje marifetluke trgovaca koji prodaju kič. S druge strane, ne treba biti isključiv kad je u pitanju sloboda izraza. Bora Đorđević, na primjer, umije da psuje s pokrićem i sa stilom, odnosno da psovkama začini svoju poeziju. Psovka je katkad vickast ukras, poželjan bunt, opravdan krik. Ipak, ni u licemjernoj korektnosti ne treba pretjerivati. Šund je šund i sa stotinu cenzura i niko ga neće pobrkati sa umjetnošću – rekla je Ana svoje iskreno mišljenje o novom trendu.

Zvijezda narodne muzike često obraduje svoje pratioce selfi fotografijama čiji je inicijator često njen emotivni partner Milutin Mrkonjić. Fotografiranje jeste nešto što je u opisu njenog životnog poziva, te joj to ne pada teško.

– Slikanje je sastavni dio mog posla i ne bježim od njega, ali ga najčešće, ipak, podnosim, osim ako nije proisteklo iz neke privatne situacije – ističe Ana, koja se umorila od ponavljanja priča o tome kako je upoznala svog emotivnog partnera. Ipak, pjevačica je otvoreno ispričala koje osobine Milutina Mrkonjića su je oborile sa nogu.

Ostvaren čovjek

– Milutin me je osvojio vulkanskom energijom, muškim magnetizmom, odvažnošću, ogromnim iskustvom, duhovitošću, šarmom, svestranošću, samouvjerenošću i time što je ostvaren čovjek koji zna kako da dobije ono što želi. I da parafraziram Sandru Bulok: “Zaljubila sam se u njegov odnos prema meni – iskrena je Ana.

Volim Tviter

Veoma je aktivna na društvenim mrežama i uočava mnoge prednosti ovakvog vida komunikacije.

– O zanimljvosti bi se dalo raspravljati, ali nesumnjivo jesu korisne. Štede vrijeme i ostavljaju mogućnost da se odvoji bitno od nebitnog. Slike su varljive i njima možete nešto da poručite, ali i ne morate, dok iza svake objavljene riječi stojite. Tviter, dakle – priznala je Ana.
(Express Magazin)