ŽESTOKO JE NAPALI NA FEJSBUKU Voditeljicu Hanu su zbog ovog što je napisala izbacili iz javne grupe

ŠERUJ / ?

Društvene mreže iz dana u dan uzimaju sve više maha. Ljudi se gotovo i ne sastaju već sve rješavaju putem Facebooka, Instagrama, Tweetera, Vibera…

56e82266-4a10-4b34-a2ba-69ae0a0a0ab0-forum-hana4-previewOrg

No, ako se ipak prevare i popiju kafu s prijateljima, mobiteli se ne ispuštaju iz ruku i obavezan su dodatak.

Aktivna

Tako su Bosanke i Hercegovke odlučile sebi olakšati, pa su došle na ideju da osnuju zajedničku grupu na društvenoj mreži Facebook, kako bi mogle svakodnevno razmjenjivati razne savjete, iskustva, recepte…

 

„Pretty Woman Forum“ grupa je koja za vrlo kratko vrijeme dostigla veliku cifru pratiteljki, broji oko 10. 000 članica, a žene jedna drugu pitaju sve i svašta. Nekim se posrećilo pa su zaradile i po koji novčić, a neke su uspjele riješiti i brojne probleme.

Poznato je kako voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković ne ispušta mobitel iz ruku, a neki su se našalili da praktično spava na društvenim mrežama, pa je tako i ona do nedavno bila jedna od članica ove fb grupe.

Bila je jedna od aktivnijih članica pa je tako komentirala gotovo svaku objavu što nas i ne čudi jer Hana gotovo je uvijek „svakom loncu poklopac“.

Sve je bilo uredu dok Hana nije pokrenula uvijek kontraverznu temu seksa pa je tako pitala ostale članice kakva su njihova iskustva sa seksualnim pomagalima i koliko često ih koriste. Ovo je pokrenulo lavinu negativnih komentara od strane nekolicine žena što je ponukalo administratoricu da Hanu izbaci iz grupe.

Voditeljica, vidno izrevoltirana ovim činom, požalila se na svom fb profilu.

– Žao mi je što me adminka koja je “u vjeri”, valjda više nego ja i 99% žena tamo po njenom mišljenju, obrisa s toliko hvaljenog foruma. Pokrenuh temu seksa…Nešto pomislih da je u ova doba (23:30h) zanimljivo ženama da se malo smijemo i tračamo na tu temu (i bilo je sudeći po komentarima), ali eto ta “u vjeri” ga nikad primila nije, a narodila nekoliko (sudeći po slikama)…E pa to vam je, narode, dokaz gdje živimo i kako razmišljamo, bolje pričati o aknama na stražnjici, pljuvati po svekrvama, stavljati slike kurjih očiju, koliko koja krvari i kako, ali nemoj samo o seksu. Ali može jedna koja je “u vjeri” prodavati seksi igračke i šerovati seks šopove, ali nemoj da se isti koriste slučajno! Da potrošimo novce pa stavimo igračke u vitrinu ili šta – ljutito je napisala Hana.

Iako je većina članica iskritizirala, određen broj njih je stalo u Haninu odbranu pa su napustile „Pretty Woman Forum“, i napravile novu pod nazivom „Girl power forum“ te Hanu odredile za jednu od administratorica.

 Tabu

Grupa je za vrlo kratko vrijeme stekla veliki broj članica, a od prethodne se razlikuje po tome što nikakvi tabui ne postoje, a zabranjen je ulaz onim ispod 18 godina.

Novi forum je grupa koja ne podržava diktatorski režim i gestapo fazone, grupa za tolerantne žene koje poštuju tuđa mišljenja, koje mogu razgovarati o svemu, samouvjerene i jake, koje nemaju predrasude, kojima ja nisam javna osoba nego žena iz naroda i ono najvažnije…Ovo je grupa za žene sa smislom za humor. Ovdje niko nikome ne diktira kome će davati komplimente i ti isti komplimenti neće značiti da se neko nekome “ulizuje”, nego će svako da sam odluči s kim će komunicirati ili ne – napisala je Hana na društvenim mrežama.

forum-hana3

 Zatucane žene

– Žao mi je što sam dala reklamu pogrešnom forumu, grupi žena koja je zatucana i ograničena, nama trebaju obrazovane žene, kosmopoliti širokih vidika i bogatih iskustava, žene koje se ne srame svojih tijela i potreba, koje znaju koliko vrijede i koliko mogu – poručila je članicama „Girl power foruma“.

 

(Expressmag)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *