ČAK 80 PEVAČA DOBILO PO 90.000 OD DRŽAVE Ovo je spisak pevača koji su tražili pomoć! (FOTO)

Podijeli?

Muzička industrija je, kao i mnoge druge delatnosti, pogođena pandemijom, te je država Srbija pritekla u pomoć muzičarima i pevačima.

Finansijsku pomoć od države dobili su brojni izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika i to na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije, koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, pišu mediji.

Dragiša Golubović, predsednik Semusa, potvrdio je ove navode. Odobrena su sredstva za 2.000 umetnika od kojih je 80 pevača, a među ostalima su likovni, dramski umetnici i drugi.

– Tu pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić, Goca Božinovska, Mina Kostić, Zorana Pavić, Vanesa Šokčić, Mira Škorić, Jovana Tipšin i mnogo drugi. Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika, a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među imenima su i Slaviša Vujić, Radmila Misić, Ljuba Lukić, Aca Nezirović, Milica Krsmanović, Vesna Dimić…