MAMA ZATEKLA SVOG SINA (14) NA SEBI USRED NOĆI A ONDA USLIJEDILO…

Podijeli?

Danas 15godišnji dječak, čije ime ne može biti navedeno u javnosti iz pravnih razloga, pred Kraljevskim sudom u Prestonu u Velikoj Britaniji oslobođen je optužbe za navodno prošlogodišnje silovanje vlastite majke.

Tinejdžer koji pati od tzv. Hiperaktivnog poremećaja/deficita pažnje (ADHD) i Aspergerovog sindroma, jednog od nekoliko poremećaja iz autističkog spektra, oslobođen je optužbi da je silovao vlastitu majku dok je ona spavala. Slučaj je privukao veliku pažnju javnosti, a mama nije teretila sina, te je za slučaj okrivila teškoće u odgoju dječaka sa spomenutim medicinskim problemima. Pred sudom, majka je rekla da se jedne noći probudila i zatekla svog sina, tada 14godišnjaka, na sebi.

 

Nakon što je vidio da je budna, dječak je pobjegao iz sobe. Ona je ustala vrišteći i misleći “Šta se događa?” – Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Da li on mjesečari. Da li zna šta radi? Da li je svjestan? Prvo je mislila da je sve bio ružan san, a onda su je preplavili osjećaji otupjelosti, šoka i gađenja. Navodno su i mjeseci prije navodnog silovanja bili noćna mora, kada je riječ o ponašanju dječaka iz Blackpoola (Lancester), koji već duže vrijeme ima probleme u ponašanju i na liječenju je.