NA SVIJETU JOŠ IMA POŠTENIH LJUDI Denialu Ahmetoviću vraćen novčanik i 15.000 KM

Podijeli?

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o tome kako je srednovječna gospođa folk pjevaču Mirsi Čomagi vratila novčanik. Izgubio ga je na Grbavici, a ona je vidjevši ličnu kartu došla do njegovog fiksnog broja telefona, vratila mu izgubljeno… Ništa nije nedostajalo, a kada joj je pjevač ponudio nagradu, istu je odbila, ali pristala popiti kafu s njim…

U sličnoj situaciji se nedavno našao i sve popularniji pjevač Denial Ahmetović. On je po povratku sa američke turneje na kojoj je bio sa našom najvećom estradnom divom Hankom Paldum odlučio snimiti nešto novo za svoje fanove. Ali, nemarnost ga je mogla ostaviti da i dalje pjevuši stare pjesme, jer je novčanik s novcem za pjesmu, koji je mjesecima odvajao, izgubio…

Naime, pjevač je iz Kaknja krenuo za Sarajevo sa „podebljim“ novčanikom, a na pola puta je shvatio da ga nema, noge su mu se „oduzele“ kada je shvatio da je njegov mukotrpan rad pao u vodu za samo jedan tren. Odmah se okrenuo nazad u nadi da će ga možda pronaći na mjestu gdje mu je možda mogao ispasti. Kako ga ni tu nije našao, oglasio se na Facebooku u nadi da će mu pošteni pronalazač vratiti novčanik i da će za to biti nagrađen. Naglašava da su mu mnogi prijatelji pomogli jer su svojim šerovanjima doprinijeli da se vijest daleko čuje. Naravno, bilo je tu i nekih negativnih komentara, ali Deni se na takve mnogo ne obazire. Vjeruje u ljude i njihovu dobrotu i poštenje, a to mu se i vratilo.

Nekoliko sati kasnije, nazvala ga je žena i kazala da je pronašla njegov novčanik. Novac nije spominjala, pa je u jednom momentu i pomislio da je ona treći pronalazač, i da ga je već neko „opuhao“.

– Rekla je da je u blizini mog stana i da će mi donijeti na vrata. Za koji minut pozvonila mi je i pružila novčanik. Otvorio sam i nisam mogao vjerovati – novac je bio unutra…i noge su mi se ponovo „oduzele“ ali od nekog pozitivnog šoka – kazao je Denial.

Obećanje nije izostalo i ne samo da je gospođu, a ispostavilo se da je Deni s njenim sinom Harisom išao u školu, počastio novim telefonom već joj je dao i određenu sumu novca. I ovo je uzela na veliko pjevačevo insistiranje.

Već sutradan Deni je bio na putu za Beograd gdje je sa Saletom iz Tropico benda i Brajom snimio novu pjesmu. A na Harisovu mamu i ovaj događaj sigurno će uvijek misliti kada bude pjevao svoj novi hit.

(Express Magazin)