ZDRAVLJE: Ovo je najlakši način da smršate bez dijeta i napornih treninga!

Podijeli?

Bez dijeta i napornih treninga, evo kako da smršate bez mnogo muke!

Otkriveno je da su većina osoba koje su imale redovne navike spavanja, lakše smršale u predjelu struka. Četiri petine onih koji su dobro spavali imali su i rutinu u navikama jedenja, odnosno konzumirali su dva ili tri obroka dnevno u isto vrijeme, što im je također pomoglo da izgube kilograme.

Najbolji rezultati su bili kod osoba koje spavaju između sedam i po i osam sati noću. Optimalno vrijeme za spavanje je 22:10 jer imate 20 minuta da se uspavate.

San ljepote se zove jer osam sati noćnog sna zaista pomaže da izgubimo kilograme i živimo zdravije. Ovo novo istraživanje pokazuje da je ključ uspjeha disciplina i rutina. Morate usvojiti dobre navike i držati ih se. Ukoliko ne spavate na vrijeme onda i ne spavate kvalitetno, te su veće šanse da ćete roviti po frižideru i jesti hranu kasno. Kod osoba koje su stekle navike spavanja na vrijeme, nemaju problem da brzo utonu u san.

Utvrđeno je i da osobe koje su spavale manje od sedam sati najčešće imaju haotične navike, odnosno nikada ne jedu u isto vrijeme. Dvije trećine ih je priznalo da je jedu između obroka. Trećina osoba koje loše spavaju požalile su da se debljaju brže jer duže ostaju budni zbog čega više jedu.