Evo na koji način riješiti problem zubobolje kod kuće za kratko vrijeme!

Podijeli?

Zubobolja je uvijek neugodna, a osobito ako se javi onda kada ne možemo posjetiti zubara. Zubobolju najčešće osjetimo tijekom noći, i to zbog vrlo jednostavnog razloga – bol se javlja kao pritisak na živčane završetke, a tijekom noći, kada je tijelo stanju potpunog mirovanja, više krvi dolazi do bolnog područja pojačavajući pritisak na živce.

 

Sol protiv zubobolje
U toploj vodi je potrebno otopiti nekoliko žlica soli te nakon toga dobro isprati zub (oko dvije minute). Otopinu nikako nemojte gutati. Također, pola čajne žličice soli možete pomiješati s pola žličice aluminijskog sulfata i potom, uz pomoć vate, otopinu nanijeti na zub.

 

Cimet i med protiv zubobolje
Napravite smjesu od jedne žličice cimetovog praha i pet žličica meda te ju stavite na bolni zub. Ovo možete ponavljati tri puta dnevno, sve dok vam traje zubobolja.

Osim što pomaže kod zubobolje, istraživanja su pokazala da redovita upotreba cimeta smanjuje razinu šećera i masnoće u krvi. Također je koristan za pospješivanje probave i štiti od štetnog djelovanja slobodnih radikala.

 

Češnjak protiv upale zuba
Češnjak ima svojstva analgetika i anestetika, zbog čega može pomoći kod zubobolje. Kako biste ublažili bolove, stavite komadić zgnječenog češnjaka na bolni zub…

Osim toga, za ublažavanje zubobolje možete koristiti i obloge koje ćete napraviti tako da sitno nasjeckani luk stavite u papirnatu maramicu i potom ga dodatno izgnječite rukama kako bi se oslobodilo što je moguće više željene stvari. Oblog držite nekoliko minuta na bolnom mjestu na obrazu.

 

Šipak prirodni lijek protiv upale zuba
Čaj od šipka se također koristi kod upala zuba, a osim toga, koristan je i kod bolesti bubrega, dizenterije i padavice. Rana istraživanja također pokazuju da ispiranjem usta sokom ili čajem od šipka možete smanjiti nastanak zubnog plaka.

 

Lavanda i ocat prirodni ublaživači zubobolje
Zubobolju možete ublažiti tako da žličicu lavande (sušene za čaj ili svježe) prelijete octom (100 ml) i držite nekoliko minuta u ustima. Pripravak nikako ne smijete gutati.

 

Učinak lavande protiv zubobolje je trenutačan i ne postoji dovoljno dokaza koji bi govorili o tome koji je mehanizam zaustavljanja boli. Međutim, u kombinaciji s octom koji je kiselina i uništava bakterije, lavanda može djelovati smirujuće na psihu.