NAJPOZNATIJE MAJKE BALKANA Evo šta one kažu o majčinstvu

Podijeli?

Da je čudima potrebno malo vremena, govore sve rođene bebe ovoga svijeta. Kada bi se svi mudraci skupili i ujedinjenim snagama pokušali objasniti najljepši događaj u životu, ne bi uspjeli pronaći prave riječi kao što bi to uradila jedna trudnica koja u sebi nosi život i osjeća svaki pokret svoga djeteta, jer baš sve te mudre riječi kada se spoje u jednu, glase „majčinstvo“.

Neprospavane noći, litri prosutog mlijeka, odjeća puna fleka…Sve se lako prebrodi samim pogledom na oči djeteta koje je pored vas.

Neke od naših poznatih ličnosti pokušale su da objasne osjećaj blaženosti koje im je trudnoća pružila i u tome su i uspjele.

O dobrim i lošim stranama trudnoće i o majčinstvu pričale su nam Elvira Rahić, Selma Bajrami, Erna Džeba, Tanja Lale, Amra Ibrahimović, Adrijana Gavrić, Slađa Hodžić, Verena Cerovina, Dunja Fazlić, Nikolina Kovač – Kapor i Slađana Mandić

Dunja Fazlić

– Trudnoća i rođenje kćerke su mi u potpunosti promijenili život, navike, stvorili nove divne obaveze u kojim svakodnevno uživam i nikad mi nije dosadno. S obzirom na to da nisam previše brinula o kilaži, u trudnoći se to i vidjelo. Tek sada sam na tragu željene kilaže, promijenila sam prehrambene navike i rezultati su tu.

Verena Cerovina

– Pa, svaku majku majčinstvo promijeni. Mene, recimo, nije puno promjenilo osim toga da sam postala mnogo odlučnija i hrabrija baš zbog svog djeteta. Kada vam kažu: ” Ti sada jedeš za dvoje”, nemojte ih poslušati pa jesti za dvoje! To je po mom mišljenju apsolutna laž. Drugo stanje ne mora da znači svakodnevno „prežderavanje”.

Lično sam jela, naravno kad sam bila gladna, ali znala sam da se zaustavim kad bi to iz sitog prelazilo u čisto „prežderavanje“.

Također sam se kontrolirala dok sam bila u drugom stanju da uz obrok pojedem samo krišku hljeba, ne više, dok sam slatkiše totalno izbacila iz ishrane. Žene, jedite što više voća, povrća i mesa.