Zdravlje: Ovo su namirnica koje sadrže najviše omega 3 masnih kiselina

Podijeli?

Tačno je da bismo masnu i nezdravu hranu morali da izbacimo iz ishrane, ako želimo da naš organizam bude zdrav, a mi vitki, međutim, našem organizmu neophodne su zdrave omega 3 masne kiseline, koje pozitivno utiču na našu mentalnu funkciju, kao i zdravlje kože i srca.

Neophodno je da svoju ishranu, barem povremeno obogatite ovim namirnicama, kako biste u svoj organizam unijeli zdrave masnoće, na prirodan način.

1. Crne masline
Crne masline sadrže oko 90% zdravih masnoća i vlakana, pa su veoma zdrava i hranjiva namirnica. One su idealna namirnica za ishranu bogatu zdravim masnoćama, sa minimalnom količinom ugljenih hidrata.

2. Losos ili riba koja je vama više dostupna…
Losos obiluje visokim procentom proteina i zdravih masti u svom sastavu, pa je poželjno uvrstiti ga u svoju ishranu, barem jednom nedjeljno. Ako jednom nedjeljno jedete losos, smanjićete vjerovatnoću od konstantnih mikroupala i hroničnih oboljenja.

3. Jaja
Jaja su možda i najvažnija namirnica u našoj ishrani. Bogata su mnogobrojnim vitaminima i mineralima i predstavljaju savršen obrok, koji predstavlja spoj zdravih masti i proteina.

4. Crna čokolada
Jedan red crne čokolade znači dnevnu dozu potrebnih minerala, ali i šećera, pa je veoma važno da sebe svakodnevno počastite ovom zdravom poslasticom, koja blagotvorno utiče na naše pamćenje.