ZDRAVLJE: Ove navike odmah izbacite ako želite biti zdravi!

Podijeli?

Navest ćemo 4 stavke koje bi trebali izbaciti ukoliko težite zdravom načinu življenja.

 

1. SJEDILAČKI NAČIN ŽIVOTA
Sjedilački način života tijekom cijeloga dana povećava rizik od obolijevanja od više vrsta raka, pokazala je studija iz 2014. Čak i uz redovito vježbanje, sjedenje dulje od osam sati na dan povećava rizik od različitih zdravstvenih problema…

 

2. MANJAK SNA
Američki su znanstvenici ustanovili da 50 do 70 milijuna stanovnika SAD-a pati od poremećaja spavanja. Nedovoljna količina sna, upozorio je 2015. prof. Valerij Gafarov iz WHO-a, povećava rizik od moždanog i srčanog udara u jednakoj mjeri kao svakodnevno pušenje.

 

3. NEZDRAVA PREHRANA
Slatka i prerađena hrana bogata zasićenim masnim kiselinama utječe na razvoj potencijalno smrtonosnih bolesti. Godine 2016. znanstvenici koji se bave istraživanjem smrtnih slučajeva kao posljedice loše prehrane zaključili su da je stopa smrtnosti premašila one od alkohola, droge i duhana.

 

4. Pušenje
I sami znate da je pušenje štetno, ali se ipak ne odričete te navike. Vrijeme je da ozbiljno razmislite. Pušenje je najštetnija stvar koju činite svome organizmu. To je nezdrava navika koja uzrokuje srčani udar, moždani udar, rak pluća i grla. Nemojte čekati, jer bi moglo biti prekasno.